Bibliography

Clerinx, Herman, Romeinse sporen: het relaas van de Romeinen in de Benelux met 309 vindplaatsen om te bezoeken, Amsterdam: Athenaeum-Polak & Van Gennep, 2014.

  • Book/Monograph
Citation details
Contributors
Work
Romeinse sporen: het relaas van de Romeinen in de Benelux met 309 vindplaatsen om te bezoeken
Place
Amsterdam
Publisher
Athenaeum-Polak & Van Gennep
Year
2014
Language
Dutch
Description
Abstract (cited)
Vloektabletten, wachttorens, mijlpalen en tumuli: het zijn overblijfselen uit de tijd dat Nederland, België en Luxemburg tot het Romeinse rijk behoorden. Een bekend beeld is dat van Romeinse soldaten en hun verblijfplaatsen, maar hoe groots was hun geschiedenis in onze streken?

Herman Clerinx geeft het antwoord. In een rijk geïllustreerde reisgids neemt hij de lezer mee naar de honderden plekken waar de Romeinse geschiedenis nog altijd te vinden is. De langdurige strijd om de macht liet zijn sporen na, en het dagelijks leven van volkeren die al eeuwen in de Lage Landen leefden werd door de Romeinen beïnvloed. Die geschiedenis is vandaag de dag nog zichtbaar in vele archeologische vondsten. Clerinx brengt deze overblijfselen tot leven zodat de lezer deel wordt van een geschiedenis die overal nog tastbaar is. Met de praktische routebeschrijvingen kan iedereen een reis naar het verleden maken zonder te verdwalen.

En dat is nog maar de helft van het boek: in de andere helft, te lezen in uw leunstoel thuis, vertelt Herman Clerinx nauwgezet en op basis van de nieuwste wetenschappelijk inzichten het relaas van de Romeinen in onze streken, van voor de komst van Caesar tot na de val van Rome. Daarmee bevat het boek meteen een ideale inleiding over de Romeinen in de Benelux.
(source: Promotional abstract of the publisher)
Subjects and topics
History, society and culture
Agents
Roman empireRoman empire
Entry reserved for but not yet available from the subject index.

See more
Places
Contributors
Dennis Groenewegen
Page created
August 2014, last updated: January 2019